PKK'LI HEYKELİ İÇİN OPERASYON

PKK mezarlığına dikilen heykele yönelik Lice'de operasyon düzenlendi.
Diyarbakır'ın Lice İlçesi Yolaçtı Köyü'nde PKK mezarlığına dikilen Mahsum Korkmaz heykelinin kaldırılması için mahkemenin verdiği kararı uygulamak için güvenlik güçleri bu sabah harekete geçti. Heykeli kaldırmak isteyen güvenlik güçlerine toplanan kalabalık engel olmak isteyince olaylar çıktı. Heykel askerler tarafından kaldırıldı. Heykele el konulması esnasında çıkan olaylarda ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, biri asker 3 kişi yaralandı.

EL KOYMA KARARI ÇIKMIŞTI

Yolaçtı Köyü'nün kırsal kesiminde geçen yıl çatışmalarda ölen PKK'lılar için mezarlık kuruldu. Mezarlığa PKK'nın 15 Ağustos 1984 tarihindeki Hakkari'nin Şemdinli ve Siirt'in Eruh ilçelerine ilk saldırılarını gerçekleştirmesinin yıldönümünde, bu baskınları gerçekleştirenler arasında bulunan PKK'lı Mahsum Korkmaz'ın heykeli dikildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı 'terör örgütü propagandası yapıldığı' gerekçesiyle kapsamlı bir soruşturma başlattı. Lice Sulh Ceza Mahkemesi, heykele el konulması kararı verdi.

1 KİŞİ ÖLDÜ, 1'İ ASKER 3 KİŞİ YARALANDI
ADVERTISEMENT

Mahkemenin kararının ardından güvenlik güçleri bu sabah saat 06.00 sıralarında bölgeye operasyon düzenledi. Güvenlik güçlerinin heykelin bulunduğu alana girmemesi için geceden beri bekleyen grup, taş ve havai fişekle saldırarak engel olmaya çalışması üzerine jandarma ekipleri biber gazı ile müdahalede bulundu. Bu esnada gruptaki bazı kişilerin güvenlik güçlerine ateş açtığı iddia edildi. Olaylarda yaralanan Mehdi Taşkın (24) kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olaylarda 1'i asker 3 kişi yaralandı. Operasyona katılan jandarma ekiplerinin Lice'ye dönüşü sırasında ilçe girişindeki yol güzergahında bekleyen ve çoğunluğunu çocukların oluşturduğu grup, askeri araçlara taş attı.

Olaylarda yaralanan Savaş Topkaya ile helikopterle getirilen ve kimliği açıklanmayan askerin tedavisi Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde sürüyor. Polis, hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Acil servise 10 metre uzaklıkta arama noktası kuran polis, geçiş yapan araçları durdurup arama ve içindeki yolcular üzerinde kimlik kontrolü yapıyor.

İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, doktorlarla yaptıkları görüşmede başından kurşunla yaralanan Mehdi Taşkın'ın ölüm haberini aldıklarını belirterek, "Olayda 2 kişi de yaralanmış. Vücuduna 4 kurşun isabet ettiğini öğrendiğimiz bir yaralı şu anda hastanede ameliyatta bulunuyor. Diğer yaralının da tedavisi sürüyor" dedi. Bu arada Diyarbakır Valiliği'nin aldığı kararla Diyarbakır-Bingöl karayolu ulaşıma kapandı. Diyarbakır yönünden Lice'ye gitmek isteyen araçların geçişine izin verilmezken, karayolu üzerinde kontrol noktaları kuruldu.
19.08.2014 15:18
Mobil İhh 468x60
YORUMLAR
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.