Çelik'ten çalışanlara 657 için son söz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik:-"(657 sayılı kanunda yapılması planlanan değişiklik) Çalışanlarımızı mağdur etmek, onların moral ve motivasyonlarını kırmak gibi bir şey söz konusu değil" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yapılması planlanan değişikliklerle ilgili, çalışanların mağdur edilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, "Değişiklikler, en sağlıklı şekilde hayata geçmiş olacak. Gereksiz tedirginliğe gerek yok" dedi.

Bahçeşehir Üniversitesince düzenlenen Siyaset Okulu 14. hafta programına katılan Çelik, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çelik, "657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yapılacak değişiklikler çerçevesinde memur rotasyonu söz konusu. Yasada başka bölgelere gidecek memurlara ilişkin teşvik olacak mı?" sorusu üzerine, henüz böyle bir kararın olmadığını söyledi.

Ankara'da dün "Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı"nda memur konfederasyonlarıyla bir araya geldiklerini hatırlatan Çelik, son derece verimli geçtiğini belirttiği toplantıda değerlendirmelerini 5-6 başlık altında yaptıklarını anlattı.

Çelik, toplantıda farklı görüşlerin ortaya çıktığını dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çalışanlarımızı mağdur etmek, onların moral ve motivasyonlarını kırmak gibi bir şey söz konusu değil. Birlikte ülkenin dört bir yanında kamu hizmetlerini nasıl yaygın ve daha önemli hale getirebiliriz, gönüllülük esasına göre nasıl yapabiliriz noktasında değerlendirmelerimiz oldu. Kimisi dezavantajlı yerlerin teşvik edilmesiyle ilgili bir düzenleme yapılmasının daha doğru olacağını söyledi. Bunların hepsi saygıdeğer görüşler. Bunlarla ilgili toplantılarımızı sürdüreceğiz. Bakanlar Kurulu'nda da değerlendireceğiz. Değişiklikler, en sağlıklı şekilde hayata geçmiş olacak. Gereksiz tedirginliğe gerek yok. Çünkü taraflarla birlikte götürdüğümüz bir çalışmadır bu. Orada da yanlış bir karar çıkmaz. Yanlış karar peşinde zaten hükümet de bakanlık da koşmaz. Ülkenin hayrına olacak şeylerin peşindeyiz.


13.04.2013 23:09
Mobil İhh 468x60
YORUMLAR
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.