ihh 728x90
29 Mart 2024 Cuma
Anasayfa > TÜRKİYE > Meteorolojiden zirai don uyarısı
Meteorolojiden zirai don uyarısı

Meteorolojiden zirai don uyarısı

14.03.2016 18:55 12 14 16 18 yazdır
15-18 Mart arasında bazı bölgelerde yaşanacak "zirai don" olayına karşı vatandaşlar uyarıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15-18 Mart arasında bazı bölgelerde yaşanacak "zirai don" olayına karşı tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşları uyardı.

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, yarın sabah saatlerinde Karadeniz'in iç kesimleri, iç Ege ve İç Anadolu'da hafif kuvvette, Doğu Anadolu'nun doğusunda orta kuvvette zirai don olayının beklendiği bildirildi.

16 Mart sabah ve gece saatlerinde ise Trakya, Karadeniz'in iç kesimleri, iç Ege, Göller Yöresi ve İç Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güney ve batı kesimlerinde hafif, yükseklerde orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda ise kuvvetli zirai don olayının tahmin edildiği aktarıldı.

Açıklamada, 17 ve 18 Mart gece ve sabah saatlerinde ise Trakya, Marmara'nın güneyi, iç Ege, İç Anadolu, Akdeniz’in iç kesimlerinde hafif kuvvette ve yer yer orta kuvvette, Doğu Anadolu bölgesinde ise kuvvetli zirai don olayı beklendiğinden tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşların ve ilgililerin, tedbirli ve dikkatli olmaları gerektiği kaydedildi.

Batı Akdeniz için de zirai don uyarısı

Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Isparta ve Burdur'da gece saatlerinden itibaren başlayacak zirai donun, cuma gününe kadar etkili olacağı bildirildi.

Gece sıcaklıklarının 0 ila sıfırın altıda 3 dereceye kadar düşeceği belirtilen açıklamada, başta üreticiler olmak üzere vatandaşlar ile yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerektiği kaydedildi.

2 ilde daha zirai don bekleniyor

Elazığ ve Malatya çevrelerinde bu gece hafif kuvvette, 18 Mart'a kadar da orta kuvvette ve kuvvetli zirai don riski bulunduğu belirtildi.

Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli ve Sakarya için yarından sonra hafta sonuna kadar, zirai don uyarısı yapıldı.

Trakya için de uyarı

16 Mart Çarşamba günü Trakya, 17 Mart Perşembe ve 18 Mart Cuma günü sabah ve gece Trakya ile Kocaeli ve Sakarya'nın yüksek kesimlerinde, hafif ve orta kuvvette zirai don olayı bekleniyor.

Tarımsal faaliyette bulunan üreticilerin don olayına karşı tedbirli olmaları istendi. 

 


Kaynak : Trthaber.com.tr

ihh 468x60
Kategorinin Diğer Haberleri